Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa tyhjiöventtiileistä?

Kim Bergström

+358-9-774 55 312

kim.bergstrom@vacuumservice.fi

 

Janne Linnasaari

+358-9-774 55 315

janne.linnasaari@vacuumservice.fi

 
 

Tyhjiöventtiilit

Tyhjiöventtiilin toimitus tapahtuu sveitsiläisen kellon tarkkuudella.

Ei ole sattumaa, että edustamme nimenomaan sveitsiläisen VAT:n tyhjiöventtiileitä. VAT on maailmanlaajuinen markkinajohtaja, jonka tyhjiöventtiilien myyntiin Vacuumservicellä on yksinoikeus Suomessa. Meillä ja VAT:lla on hyvin samankaltaiset arvot, sillä uskomme tuotteiden korkeaan laatuun, toimintavarmuuteen, jatkuvaan innovointiin ja nopeisiin toimitusaikoihin. Olemme oppineet luottamaan täysin VAT:n toimituksiin. Kun sveitsiläinen lupaa, että tuote toimitetaan kolmessa päivässä, näin myös tapahtuu – aina.

Jos sinulla siis on tarve löytää laadukas tyhjiöventtiili, voit huoletta kääntyä puoleemme. Aivan kuten Vacuumservicekin, VAT on keskittynyt ydintoimintaansa eli tyhjiöventtiileihin jo vuosikymmeniä, joten asiantuntemus on selkärangassa.

Kysy lisää tyhjiöventtiileistä asiantuntijoiltamme!

Tyhjiöventtiilit peruskäyttöön ja räätälöidyillä ratkaisuilla

Tarvitsetko tyhjiöventtiilin peruskäyttöön vai kenties räätälöidyn venttiiliratkaisun? Molemmat onnistuvat, sillä tuotevalikoimamme on todella laaja. Voimme räätälöidä tyhjiöventtiilijärjestelmän tarpeesi mukaan, mikäli tarvitset laitevalmistukseen esimerkiksi erittäin kompaktin venttiilijärjestelmän.

Meiltä saat myös komponentteja ja tiivistesarjoja vuosikymmeniä vanhoihin VAT -tyhjiöventtiileihin, joiden tuotanto on jo loppunut. VAT pystyy jäljittämään tuotteet todella kauas historiaan pelkän sarjanumeron ja tuotekoodin perusteella. Käänny siis puoleemme ja kokeile, löytyykö vanha sarja- tai tuotenumero Vacuumservicen valikoimasta. Saatat yllättyä!

Tiesitkö tämän tyhjiöventtiileistä?

Aristoteles oli aikanaan sitä mieltä, ettei tyhjiötä voi olla, koska eihän tila voi koostua ´ei mistään´. Tähän Aristoteleen käsitykseen pohjautuen kehittyi keskiajalla tyhjyyden kammo, jonka mukaan luonto pyrkii vastustamaan tyhjiön syntymistä. Tyhjiöiden pohtiminen ja tutkiminen sai kuitenkin vauhtia 1600-luvulla ja ensimmäisen tyhjiön muodostamiseen käytetyn ilmapumpun kehitti Otto von Guericke 1600-luvun puolivälissä.

Tyhjiöventtiilit laajasta valikoimasta

Tutustu tyhjiöventtiilien valikoimaamme ja ota yhteyttä!

VAT Vacuum porttiventtiili

VAT Vacuum porttiventtiilit mahdollistavat esteettömän virtauksen ja pienen virtausvastuksen. Matalan asennuskorkeuden ansiosta näillä tuotteilla saavutetaan erinomainen johtavuus sekä erittäin pieni virtausvastus tyhjiöpumppuja käytettäessä.

Kaksoisventtiililevyt liikkuvat eteen ja taakse avaten ja sulkien venttiilit. Venttiilin ollessa kiinni, molemmat osat ovat erillään toisistaan ja asettuvat kuulien vaikutuksesta tiivisteitä vasten. Venttiilit erotellaan porttiventtiilin liikesuunnan mukaan heiluriventtiileiksi, sukkulaventtiileiksi ja kiertosiipiventtiileiksi. Porttiventtiilejä on saatavilla niin manuaalisina, pneumaattisina tai sähkötoimisella toimilaitteella. Venttiilejä voidaan myös räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan.

VAT Vacuum kulmaventtiili  

VAT:n venttiilit ovat paljetiivistettyjä ja suunniteltu vaativaan käyttöön muun muassa pumppujärjestelmiin, puolijohdeteollisuuden tarpeisiin sekä tutkimuskäyttöön. Erityisesti teollisuuskäyttöön sopivat VAT Vacuum-kulmaventtiilit ovat erittäin tiiviitä, lujatekoisia ja hyvin likaa sietäviä. Tulo- ja poistolaipat sijaitsevat kohtisuorassa toisiinsa nähden alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä valmistetussa rungossa. Venttiililevyssä on kiilamainen tai rengasmainen elastomeeritiiviste. Venttiililevy painautuu venttiilin istukkaa vasten ja sulkee venttiilin. Mekaaniset osat sijaitsevat tyhjiökokoonpanon ulkopuolella, joten ne on helppo voidella. Kulmaventtiilit voidaan varustaa kaikilla yleisimmillä laippamalleilla, ja ne ovat joko käsikäyttöisiä, ilmatoimisia, sähkö-ilmatoimisia tai solenoiditoimisia.

VAT Vacuum transfer-venttiili

 

Load-lock kammion ja prosessikammion eristämiseen 200, 300 ja 450 mm:n puolijohdelautasille. MONOVAT-venttiileissä hyödynnetään kolmiulotteista tiivistysteknologiaa, joten niiden avaaminen ja sulkeminen tapahtuu yhdellä liikkeellä. Todella lyhyestä avaamis- ja sulkemisajasta huolimatta näillä venttiileillä voidaan saavuttaa myös matalimmat mahdolliset tiivistemateriaalista irtoavat hiukkasmäärät. Erittäin vähän tilaa vievä ja huoltovapaa käyttökoneisto vastaa puolijohdeteollisuuden Load-Lock kammion ja prosessikammion eristykselle asetettamat kokovaatimukset (200-450 mm).

VAT Vacuum säätöventtiili

Säätöventtiilejä käytetään tyhjiöjärjestelmään virtaavan kaasun säätämiseen, esimerkiksi tietyn paineen säilyttämiseksi tai määrittelemiseksi. Säätöventtiilit toimivat usein neulaventtiilin tavoin.

VAT Vacuum erikoisventtiili 

MVM-venttiilit yksinkertaistavat loppukäyttäjän järjestelmiä ja vähentävät hiilijalanjälkeä integroimalla venttiilit ja pumppauslinjat toisiinsa. Kammiokoon ja tiivisteiden vähentäminen lyhentää pumppaukseen ja ilmanpoistoon kuluvaa aikaa, mikä puolestaan parantaa suoritustehoa.

COMVAT reunahitsatut palkeet

COMVAT on maailman johtava reunahitsattujen palkeiden valmistaja ja on erikoistunut erityisesti automaatioprosesseihin. Reunahitsattujen palkeiden valmistus tapahtuu kokonaisuudessaan ISO 8 -vaatimuksia vastaavassa puhdastilassa, ja pitkälle automatisoidut laser- ja hitsauslaitteet sopivat erinomaisesti suurien määrien valmistukseen.