Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa tyhjiöpumpuista?

Kim Bergström

+358-9-774 55 312

kim.bergstrom@vacuumservice.fi

 

Janne Linnasaari

+358-9-774 55 315

janne.linnasaari@vacuumservice.fi

 
 

Tyhjiöpumput

Maailman parhaat tyhjiöpumput ja apu löytyvät meiltä.

Tyhjiöpumpun hyödyt ja edut

  • Nopea käyttöönotto ja joustavuus eri tarpeisiin
  • Laajennettavuus tarpeiden kasvaessa
  • Nopeutta ja tehokkuutta käyttöön
  • Räätälöitävä ja monipuolinen
  • Hyödyntää uusia teknologioita

Tyhjiöpumput nopeasti Vacuumserviceltä

Tiedämme, että tyhjiöpumpun toimintahäiriö tai rikkoontuminen tuotannossa aiheuttaa aina merkittävää haittaa liiketoiminnalle, sillä siitä seuraa yleensä tuotantokatkos ja töiden keskeytyminen. Harvalla yrityksellä on varaa seisottaa tuotantoa pitkään, joten apu on saatava nopeasti. Hyvä uutinen on se, että me pystymme auttamaan tilanteissa, joissa tyhjiöpumpun rikkoutuminen keskeyttää toiminnan. Lähetä me meille kuvat tyhjiöpumpusta ja sen tyyppikilvestä, jolloin me kerromme sinulle, minkä tuotteen tarvitset. Vastauksen saat meiltä nopeasti, samoin tarvitsemasi tyhjiöpumpun. Varastoimme myös tiettyjä tyhjiöpumppuja, joten voimme parhaimmillaan toimittaa sen sinulle suoraan varastosta, jolloin yrityksesi tuotantoprosessi voidaan palauttaa nopeasti.

Tiesitkö?

Tyhjiötekniikka tai vakuumitekniikka tarkoittaa menetelmää, jonka avulla luodaan, ylläpidetään tai tutkitaan tyhjiöitä. Ilmatiiviin laitteiston kammion painetta pienennetään tyhjiölaitteistossa yhdellä tai useammalla tyhjiöpumpulla. Tyhjiön muodostumista voidaan puolestaan seurata tyhjiömittarin avulla. Tyhjiöitä hyödynnetään monipuolisesti eri teollisuuden toimialoilla ja tieteellisessä tutkimuksessa. Tyhjiöpumppu on tyhjiölaitteiston tärkein osa, jonka tehtävänä on poistaa tyhjiökammiosta atomit ja molekyylit.

Laaja valikoima tyhjiöpumppuja

Meiltä löydät laajan valikoiman tyhjiöpumppuja. Tutustu valikoimaamme alla tai toimittajan sivuilla ja ota yhteyttä.

Pfeiffer Vacuum turbopumppu  

Pfeiffer Vacuumin turbopumpun kehitti ja patentoi W. Becker jo vuonna 1958. Turbopumput ovat kineettisiä tyhjiöpumppuja, joiden toiminta perustuu monivaiheiseen nopeasti pyörivään turbiiniin.Turbiinin roottori lapoineen pyörii rungon sisällä ja roottorin levyjen välissä on joissain tapauksissa käänteisesti toistensa peilikuvana pakoilleen asennetut staattorilevyt.

Pfeiffer Vacuum kalvopumppu

Kalvopumput ovat syrjäytyspumppuja, joissa on oltava tulo- ja poistoventtiilit vaaditun kaasun syrjäytyksen saavuttamiseksi. Venttiilit ovat joko ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista valmistettuja paineohjattuja sulkuventtiilejä. Imukammio on erotettu käyttökoneistosta ilmatiiviillä kalvolla, joten öljy ei pääse likaamaan pumpattavaa ainetta eivätkä syövyttävät aineet vahingoittamaan mekaanisia osia. Poistoventtiilin ja imukammion väliin jäävä tyhjä tila kiristää puristussuhdetta, jolloin yhdellä pumppausvaiheella voi saada aikaan jopa 70 hPa:n paineen. Yhdistämällä useampi pumppausvaihe sarjaksi on mahdollista saavuttaa jopa 0,5 hPa:n paine. Kalvopumppujen käyttösovelluksia ovat mm. RGA:t ja massaspektrometrit, joissa kalvopumppuja käytetään turbo -pumpun esipumppuna. Kalvopumput ovat luotettavia, pienikokoisia ja niitä saa myös ns. kemiansarjan -pumppuina, jolloin niillä voidaan pumpata agressiivisia väliaineita.

Pfeiffer Vacuum öljylamellipumppu  

Pfeiffer Vacuumin öljylamellipumppuvalikoimasta löytyy juuri oikean kokoinen pumppu niin laboratoriokäyttöön, tislausprosessiin, pinnoitukseen, kylmäkuivaukseen kuin turbon esityhjiöpumpuksi. Kiertosiipipumppu on öljytiivis syrjäytyspumppu. Pumppujärjestelmä käsittää kotelon, epäkeskomaisesti asennetun roottorin, siivet sekä tulo- että poistoventtiilin. Mahdollinen tuloventtiili on suunniteltu toimimaan tyhjiön varoventtiilinä ja on aina auki pumppua käytettäessä. Tyhjiökammio sijaitsee rungon sisällä ja staattori, roottori ja siivet jakavat kammion osiin. Roottorin pyöriessä kaasua virtaa laajennusimukammioon, kunnes toinen siipi sulkee kammion. Kammiossa oleva kaasu tiivistyy, kunnes poistoventtiili avautuu ilmanpaineen vaikutuksesta. Poistoventtiili on öljytiivis. Venttiilin ollessa auki, pieni määrä öljyä pääsee imukammioon, voitelee sitä sekä suojaa samalla runkoa (staattoria) kulumiselta.

ANEST IWATA kuivapumppu  

ANEST IWATA kehitti ensimmäisenä maailmassa ilmajäähdytteisen, öljyttömän, spiraalityyppisen tyhjiöpumpun. Öljyttömät, spiraalityyppiset tyhjiöpumput ovat kompakteja ja hiljaisia pumppuja, jotka tärisevät vähemmän muihin kuivapumppuihin verrattuna. Ne ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitaan puhdas ja laadukas tyhjiö vaikkapa tutkimuskäyttöön tai puolijohdeteollisuudessa.

ISP-malliston tyhjiöpumpuissa on puhdas tyhjiö, joten sen käyttö ei edellytä työlästä voitelua tai tiivisteveden huoltoa. Ilmajäähdytyksen ansiosta ISP-pumpun asennusmahdollisuudet ovat miltei rajattomat.