Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa tyhjiökomponenteista?

Kim Bergström

+358-9-774 55 312

kim.bergstrom@vacuumservice.fi

 

Janne Linnasaari

+358-9-774 55 315

janne.linnasaari@vacuumservice.fi

 
 

Tyhjiökomponentit

Emme myy pelkkää tuotekoodia, vaan juuri sinun tarpeeseesi sopivan tyhjiökomponentin.

VacuumServiceltä saat kaikki tarvitsemasi komponentit tyhjiöjärjestelmän rakentamiseen. Me myös varastoimme kaikkein tavanomaisimpia komponentteja, jolloin saat ne meiltä nopeasti. Jos komponenttia ei varastostamme syystä tai toisesta juuri sillä hetkellä löydy, etsimme ja toimitamme sinulle nopeasti tarpeeseesi sopivan.

Onko sinun tiedettävä, millaista komponenttia tarvitset? Ei, sillä meillä on osaamista ja kokemusta, jonka perusteella löydämme sinulle juuri oikean tuotteen. Voit kuvailla meille tarpeesi ´tällainen putki pitäisi saada kiinni tyhjiöpumppuun´. Kaivamme esille ns. kriittiset parametrit, joiden perusteella pääsemme yhdessä eteenpäin. Tyhjiökomponentithan ovat rakenneosia, joita tarvitaan tyhjiöpumpuissa venttiilien ja muiden osien jatkeiksi, jolloin ymmärrys kokonaisuudesta on hyvin tärkeää. Siksi meillä on periaate, että emme myy pelkkää tuotekoodia, vaan pyrimme aina löytämään asiakkaalle juuri oikean tyhjiökomponentin.

Tyhjiökomponentteja voi verrata auton bensiiniin. Kun isot tyhjiöpumppujärjestelmän osat on hankittu, tarvitaan mukaan rakenneosia eli komponentteja, jotka kuuluvat olennaisena osana kokonaisuuteen ja takaavat, että kokonaisuus toimii. Voit hankkia komponentit kerralla osana isoa kokonaisuutta tai kappaleittain. Olipa tilanne millainen tahansa, huojentava uutinen on se, että saat meiltä aina suunnitteluapua tai yksittäisen komponentin suoraan varastosta, etkä jää pulaan!

Tiesitkö tämän tyhjiökomponenteista?

Tyhjiötä käytetään kaikkialla: hehkulampuissa, elintarvikkeiden ja kemikaalien kuivaamisessa. Elintarvikkeiden säilymistä parantavissa tyhjiöpakkauksissa käytetään yleensä karkeatyhjiötä. Herkkiä laitteita, kuten transistoreita ja kondensaattoreita, saatetaan koteloida korkeatyhjiöalueessa.

Pfeiffer Vacuum tyhjiökomponentit

Tyhjiöjärjestelmä koostuu useista erillisistä, toisiinsa kytketyistä komponenteista.

Irrotettavien, tyhjiösuljettujen laippaliitäntöjen avulla komponentit voidaan kytkeä joko suoraan tai käyttämällä tyhjiökomponentteina esimerkiksi putkia tai letkuja. Pfeiffer Vacuumin valikoimissa on runsaasti erilaisia vakiokomponentteja, jotka on valmistettu yleensä ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista. Tyhjiöliitännöissä voidaan käyttää putkikomponentteja, kuten kulmakappaleita, T- tai poikkikappaleita ja sovittimia tyhjiölaippojen ja kierteiden tai VCR-liittimien välisissä liitoksissa. Supistusyhteiden ja sovittimien avulla nimellishalkaisijoita ja laippakokoonpanoja voidaan muuttaa tarpeen mukaan.

KF

Pieniä laippoja koskevan standardin tai KF-standardin (DIN 28403, ISO 2861) mukainen liitäntä on vakioliitäntä tyhjiöputkille, joiden nimellishalkaisija on enintään DN50 ja joita käytetään kaikenlaisissa tyhjiöpumpuissa (karkeatyhjiö-, välityhjiö- ja korkeatyhjiö).

Tiiviste asetetaan kahden laipan väliin. Tiivisteessä on metallinen keskitysrengas ja tiivisteenä elastomeerinen o-rengas. Laipat kiinnitetään toisiinsa puristimella. Puristimessa on viisto sisäpinta, joten se asettuu tiiviisti laippojen kartiomaista ulkopintaa vasten.

Keskitysrenkaita ja vakiomallisia puristimia käytetään yleensä yhdessä siipimuttereiden kanssa. Näin kokoaminen on nopeaa ja helppoa eikä työkaluja tarvita. Saatavilla on myös uritettuja keskitysrenkaita ja erikoispuristimia vaativimpiin asennuksiin, samoin kynsipuristimia ja muita laipiokiinnityksiin sopivia kiinnikkeitä.

ISO-K / ISO-F

Puristinliitos ISO-KF-liitäntä (DIN 28404, ISO 1609) on vakioliitäntä tyhjiöputkissa, joiden nimellishalkaisija on vähintään DN63. ISO-K: Kaksi erillistä laippaa kytketään toisiinsa kynsipuristimilla. Laippojen takana on urat, joihin kynsipuristimet asetetaan laippojen toisiinsa kytkemiseksi. ISO-K-liitännöissä on tiivistys, jossa on metallinen keskitysrengas ja elastomeerinen o-rengas laippojen välissä. Yleensä käytetään vielä ylimääräistä  keskitysrengasta o -renkaan ulkopuolella varmistamaan liitoksen tasaiset välit.

CF

Koska UHV-pumput asettavat entistä kovempia vaatimuksia materiaaleille ja liitännöille, niiden tekniikalle on asetettu CE-vaatimukset (ISO/TS 3669-2:2007).

CF-laipat valmistetaan pyöreistä ruostumattomasta teräksestä tehdyistä esimuoteista CNC-laitteilla. Pyörivät laipat ovat kaksiosaisia ja niissä on tiivistepinnalla varustettu sisäosa sekä pulttirei´illä varustettu ulompi osa. CF-laipoilla tehtävissä liitoksissa käytetään yleensä kuparitiivistettä. Laipassa on terävä olake, joka painuu metallitiivisteeseen aikaansaaden erittäin tiiviin liitoksen.

Kammiot

Tyhjiöjärjestelmän ydin on käyttötarkoituksen mukaan suunniteltu ja toteutettu tyhjiökammio. Kammio sulkee kokoonpanon ja eristää sen tehokkaasti ympäröivästä tilasta sekä suojaa ympäristöä laitteen sisällä tapahtuvilta prosesseilta. Tyhjiökammion on aina kestettävä mekaniikkaan kohdistuva paine-ero riippumatta siitä, tarvitaanko suurtyhjiötä kuivaamiseen, plasmaprosesseihin tai ultratyhjiötä pintatutkimuksiin.

 Trapit ja suodattimet

Mass-Vac tarjoaa monipuolisen valikoiman trappeja ja öljysumuerottimia, joita tarvitaan suojaamaan pumppua tai koko tyhjiöjärjestelmää veden, liuottimien ja öljyhöyryjen, hiukkasten, reaktiivisten kiinteiden aineiden kondensaattien aiheuttamilta vaurioilta. Sopivat tuotteet valitaan aina tapauskohtaisesti. Trappia valittaessa on huomioitava: trapin kautta suodettava aine, tyhjiöjärjestelmän kytkennän edellyttämät portit sekä trapin muoto.

Läpiviennit

Sähkövirtaa, signaaleja, nesteitä ja mekaanista liikettä täytyy usein siirtää tyhjiöön tyhjiötiivistettyjen läpivientien kautta.

Pfeiffer Vacuum tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia tyhjiöläpivientejä sähkövirralle, jännitteelle, termoelementeille ja nesteille korkean ja ultrakorkean tyhjiön kokoonpanoissa. Lisäksi meiltä on saatavilla myös mekaaniset tyhjiöläpiviennit pyörivään ja lineaariseen liikkeeseen perustuvaan läpivientiin. Tällaiset läpiviennit on varustettu elastomeeritiivisteellä ja magneettikytkennällä tai reunahitsatuilla palkeilla ultrakorkean tyhjiön kokoonpanoja varten.

 Näytteen käsittely

UHV Design on kehittänyt ja valmistanut näytteiden käsittelyyn tarkoitettuja laitteita jo yli 15 vuotta. Pitkän kokemuksen tuloksena on syntynyt tuotesarja, joka on tehnyt UHV Designista alan johtavan yrityksen korkean ja ultrakorkean tyhjiölaitteiden näytteiden käsittelyyn tarkoitettujen laitteiden valmistuksessa. Valikoimastamme löytyy kattavasti ns. perustuotteita, mutta UHV Design voi valmistaa asiakkaille myös heidän tarpeisiinsa räätälöityjä tuotteita.

Tuotelistaukset (pdf)

Tuotekuvasto 1
Tuotekuvasto 2